Banner
Forside : Nyttig

Nyttig

NKK sitt HD program.

 
Kilde NKK
av Astrid Indrebø, leder for NKKs Helseavdeling, Kjetil Dahl og Marte Ottesen, NKKs HD-avlesere
Screening for hofteleddsdysplasi (HD) innebærer undersøkelse av et stort antall dyr i en rase uavhengig av kliniske symptomer. Screening for HD ved hjelp av røntgenfotografering av hofter har foregått i en lang rekke land siden første halvdel av 1970-tallet. FCI utarbeidet prosedyrer for røntgenfotografering og avlesning. Veterinær Petter Heim ble engasjert av NKK som offisiell HD-avleser i 1972.

irsk-setter-og-vorsteher-p

Les mer …

 

Påmelding på jaktprøver

Det å delta på jaktprøver, - både høst og vinter – er det mange fuglehundeiere som bruker tid og penger på. Noen fordi de har fått en god hund og har lyst til å få prøvd den i konkurranse med andre hunder, - andre fordi de er oppdrettere og vil få større oppmerksomhet rundt sine hunder og avl på disse dersom de oppnår gode resultater på jaktprøver.

pointer_jakt4.jpg

Les mer …

 

Påmelding på jaktprøver

Kongsvoll Fjellstue. Bilde av Marianne F. Pettersen.

For å delta på jaktprøver må man forholde seg til en rekke praktiske krav og prosedyrer for påmelding. Mange har gått glipp av sine favorittprøver, herunder Nordenfjeldske Fuglehundklubbs berømte Kongsvoll prøve, grunnet skivebom ved påmeldingen. Unngå dette ved å følge FKF-sekretær Ellen Bakke Doblougs gode råd som vi sammenfatter her. 

Les mer …

 

Finnmark delt i 130 jaktfelt

Fefo (Finnmarkseiendommen) innfører nye regler for småviltjakta i Finnmark for mer presis rapportering og oversikt over jakttrykket lokalt i fylket. FeFos eiendommer deles inn i 130 jaktfelt.

dsc_0068_3

Les mer …

 

Etiske retningslinjer for hold av hund

NKK har nå utarbeidet landets første etiske retningslinjer for hundehold. Retningslinjene er ment som et verktøy for alle landets hundeeiere, og går blant annet inn på hvordan hunder bør stelles, hvilke regler oppdrettere skal forholde seg til og hvilke lover man som hundeeier bør være kjent med.

rype-og-hagle

Les mer …

 
Flere artikler …
Banner