Banner
Forside : Nyttig : Finnmark delt i 130 jaktfelt

Finnmark delt i 130 jaktfelt

Fefo (Finnmarkseiendommen) innfører nye regler for småviltjakta i Finnmark for mer presis rapportering og oversikt over jakttrykket lokalt i fylket. FeFos eiendommer deles inn i 130 jaktfelt.

dsc_0068_3

Ny portal for jaktkort

Det blir også tatt i bruk en ny portal for salg av jaktkort og for å få bedre oversikt over jakta lokalt på Finnmarkseiendommen. Det innebærer at FEFO sine eiendommer blir inndelt i 130 jaktfelt.

- Vi håper jegerne vil sette pris på mer informasjon om hvordan jakttrykket fordeler seg når de skal planlegge egen jakt. Systemet kan i framtida også brukes til å redusere ulemper for reindrifta, sier småviltansvarlig Einar J. Asbjørnsen til FeFos nettsider.

Dagskort, ukekort og sesongkort

Jaktkortene selges nå som dags- og ukekort for enkeltkommuner og som sesongkort for enkeltkommuner og for hele Finnmarkseiendommen. Personer utafor Finnmark kan bare kjøpe dags- og ukekort fram til 25.09. Etter dette kan de kjøpe sesongkort for en enkelt kommune. Personer bosatt i Finnmark kan hele sesongen kjøpe sesongkort for enkeltkommuner eller for hele Finnmarkseiendommen.

Du kan lese mer på FEFO sin portal

Banner