Banner
Forside : Nyttig : Tips før utstilling

Tips før utstilling

Før en utstilling så lønner det seg og forberede seg skikkelig for å vise fram hunden på en flottest mulig måte. Her er noen tips som jeg bruker.

signe-og-es

Hvordan forberede seg til utstilling?

Utstillingshunden må være i god kondisjon og trenger derfor regelmessig mosjon.

Hunden skal ikke være for tynn og gjerne heller litt for tjukk enn for tynn. Men ikke overdriv!!

Du må bruke en del tid på å få hunden til og oppføre seg flott i ringen! En hund som hopper, går og snuser i bakken, ikke vil løpe er ikke noe syn for dommeren! Tren hunden slik at den går med høyt hode, gjerne logrende hale og sier til alle "Er jeg ikke pen?? Jeg syns jeg er knallpen!". Hunden skal ose av selvtillit når den kommer inn i ringen! Dette trener du på ved å bruke godbit foran hunden når den løper, masse ros når den gjør det riktig og skap glede ved å være i ringen! Tren på forskjellige steder og underlag. Gjerne med folk rundt deg!

Når utstillingen nærmer seg, må du gjerne få klippet og pyntet litt på hunden sånn som standarden for hunden tilsier! Husk du skal vise fram hunden din finest mulig! Du kan sikkert få hjelp av oppdretteren eller noen han/hun kan anbefale. Kort tid før utstillingen må hunden vaskes og pelsen greies og kammes etter alle kunstens regler slik at pelsen ser ren og nystelt ut. Noen hunder bør vaskes noen dager i forveien, mens andre med fordel kan vaskes dagen i forveien.

Påmelding og betaling

Les utstillingsannonsen eller ta kontakt med utstillingskomiteen for nærmere informasjon. Både påmeldings- og betalingsfrister- og rutiner kan variere fra utstilling til utstilling. Hvis du melder på for sent, kan det være at hele utstillingen går av stabelen uten deres store stjerne. For sen betaling kan medføre en ekstrabetaling på 50% av påmeldingsavgiften. Bedre å bruke disse pengene på litt vafler og brus?

Tips for utstillingsdagen

Husk å få med deg:

  • vaksinasjonsattest og deltakernummer,
  • vannskål,
  • mat til hund og eier,
  • noe og tørke av hunden med dersom den blir skitten,
  • kam,
  • utstillingsbånd,
  • nummerklemme.

Mange ganger er det også fornuftig å ta med et hundeteppe eller bur hvis hunden blir liggende en stund før dere skal i ringen.

Husk å lufte hunden godt før dere entrer ringen.

La gjerne hunden kjede seg litt før dere går i ringen! Da blir det å stille seg ut gøy!

På utstillingen er det fornuftig å kjøpe en ustillingskatalog, slik at du kan se hvilke andre hunder som er med på utstillingen. Du kan også skrive ned hvilke hunder som vinner og hvilke plasseringer de andre får. Dersom du har en dyktig dommer som har høy og tydelig redegjøring av bedømmelsen kan du også lære mye om rasen.

Husk dommeren gjør alltid det han mener er rett! Ikke kritiser dommeren sjøl om du er uenig dersom det ikke blir gjort direkte feil mot regelverket. Da spør du på en høflig måte.

Link til terminliste hos NKK.

Banner